Lewandowski behoedt Bayern voor nieuwe deceptie en schiet zijn ploeg naar zege

09-04-2022 17:21

Bayern München is er ternauwernood in geslaagd zich te revancheren na de nederlaag tegen Villarreal CF in de Champions League. Lang leek het erop dat Augsburg de Bayern-motor opnieuw liet haperen, maar in de slotfase bepaalde Robert Lewandowski de eindstand op 1-0.

Ten opzichte van de wedstrijd in Spanje trad Bayern aan met centrumverdediger Tanguy Nianzou, linksback Omar Richards en Leon Goretzka in plaats van Jamal Musiala. Zij konden het tij in eerste instantie niet keren tegen de elf van Augsburg, dat al snel besloot zich in te graven. Hoewel Bayern net als tegen Villarreal het meeste balbezit had, bleven de kansen schaars.

Robert Lewandowski kon na negentig minuten twee schoten op doel noteren. Het bleek genoeg voor de overwinning, aangezien de Pool in minuut 85 via de penaltystip de enige treffer van de wedstrijd maakte. Door de nipte winstpartij blijft het gat met naaste belager Borussia Dortmund negen punten. Er moeten nog vijf Bundesliga-speelrondes afgewerkt worden, waardoor een nieuwe landstitel officieus binnen is.