Nieuws

'Laat je zien dat het met andere spelers lukt, dan moet Ronaldo naar de bank'

'Laat je zien dat het met andere spelers lukt, dan moet Ronaldo naar de bank'

06-04-2022 23:28

De handtekening is nog niet gezet, maar het speculeren over de beslissingen die Erik ten Hag bij Manchester United moet gaan nemen kan al beginnen. De huidige Ajax-trainer komt voor een aantal lastige keuzes te staan. Wat moet hij bijvoorbeeld doen als Cristiano Ronaldo besluit om te blijven?

Op deze vraag ging Mario Been woensdagavond in voor de camera's van ESPN bij het programma voetbalpraat. "Ik denk dat je dan toch de keuze moet maken om voor het sterkste elftal te kiezen en dat je er zelfs ook nog eens respect mee afdwingt", zegt de analist. "Als dat nodig is en het levert ook resultaat op moet je dat gewoon doen", vervolgt Been.

Mochten de resultaten tegen gaan vallen met de nummer zeven van United op de bank, dan krijgt Ten Hag het wel voor zijn kiezen, denkt Been. "Je moet wel presteren, want anders heb je gelijk de media en de publieke opinie al tegen je omdat je Crisitano Ronaldo op de bank zet", is de analist voorbarig. "Als je dan laat zien dat je het met andere spelers wel kan, dan zit er niets anders op dan doorselecteren", besluit de Nederlander.