Nieuws

Britse premier gaat in op EK-bid Rusland: 'Gaat zelfs verder dan satire'

Britse premier gaat in op EK-bid Rusland: 'Gaat zelfs verder dan satire'

24-03-2022 17:55

De Britse premier Boris Johnson kan er met zijn hoofd niet bij dat Rusland de EK's van 2028 en 2032 wil organiseren. Hij is van mening dat de Russen beter de focus kunnen houden op het beëindigen van de oorlog.

Woensdag werd bekend dat Rusland, ondanks de inval in Oekraïne, in de race is om de EK's van 2028 en 2032 te organiseren. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben zich ook kandidaat gesteld voor het EK 2028. Johnson heeft zijn mening klaar en vindt het ondenkbaar dat Rusland een sportevenement zou mogen organiseren.

"Het idee dat Rusland momenteel een voetbaltoernooi of een ander cultureel evenement mag organiseren, gaat zelfs verder dan satire", aldus de Britse premier. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit serieus neemt. Het beste dat zij kunnen doen, is hun gewapende strijdkrachten terugtrekken uit Oekraïne en de organisatie van het toernooi aan hen overdragen."

Rusland mag vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne geen internationale wedstrijden meer spelen, zo hebben de UEFA en FIFA besloten. Hierdoor zullen de Russen komende winter niet actief zijn op het WK in Qatar. Daarnaast heeft de UEFA eerder al besloten dat Champions League-finale niet in Sint-Petersburg georganiseerd mag worden.