Nieuws

Rijkaard vertelt mooie anekdote over Cruijff: 'Hij zag het voetbal'

Rijkaard vertelt mooie anekdote over Cruijff: 'Hij zag het voetbal'

24-03-2022 17:37
1

Frank Rijkaard heeft lovende woorden over voor Johan Cruijff. Ter nagedachtenis aan de legendarische nummer veertien ontwikkelde ESPN een documentaire, waarin Rijkaard een mooie anekdote over Cruijff vertelt.

"Hij zag het voetbal", trapt de ex-Ajacied af in de documentaire over Cruijff. De legendarische nummer veertien overleed exact zes jaar geleden aan de gevolgen van longkanker. Rijkaard kijkt terug op mooie herinneringen. "Ik heb zelf ook wel wedstrijden meegemaakt dat ik als die dromer met hem mee mocht doen. Dan speelde hij vaak ook wel een beetje vanaf links. Ik kan me een wedstrijd herinneren dat er een vrij aggresieve back op hem stond en toen besloot hij naar rechts te gaan."

De voormalig verdediger van Ajax kan zich nog goed heugen hoe de wedstrijd door deze tactische zet kantelde. "Vanaf rechts maakte hij geloof ik twee doelpunten. Hij voelde dat hij dat dan beter kon veranderen. Dat vond ik wel mooi om te zien. Met zijn inzicht en creativiteit en weten waar hij zijn spelers neer moest zetten, om uiteindelijk ook zelf weer beter te kunnen renderen en daardoor ook weer het elftal beter te kunnen maken. Dat zag hij als geen ander", aldus Rijkaard.