Nieuws

Willem II blaast 125-jarig jubileumfeest af wegens 'onzekere' seizoensafloop

Willem II blaast 125-jarig jubileumfeest af wegens 'onzekere' seizoensafloop

24-03-2022 11:56

Het feest ter ere van de 125ste verjaardag van Willem II gaat niet door. Er is een streep gezet door het festijn dat op 7 mei plaats zou vinden, wegens de sportieve kopzorgen die de ploeg van trainer Kevin Hofland heeft: degradatie dreigt.

Via een statement op de clubsite maken de Tricolores het besluit bekend. 'Omdat de Tricolores verwikkeld zijn in de strijd om lijfsbehoud is in overleg met onder andere supporters en sponsoren besloten, dat het gezien de onzekerheid over de afloop van dit seizoen niet langer gepast is een jubileumfeest te organiseren', valt onder meer te lezen in het persbericht.

Het aanvankelijke plan was om tijdens de thuiswedstrijd met Heracles Almelo op 7 mei uitgebreid stil te staan bij het 125-jarige jubileum. De Tilburgers communiceren niets over een eventuele vervangende datum. Naar aanleiding van de teleurstellende resultaten in de Eredivisie werd Fred Grim ontslagen als hoofdcoach bij de club.

Aan Hofland de taak om Willem II in de Eredivisie te houden. Met nog zeven wedstrijden te spelen staan de Brabanders vijftiende op de ranglijst. De voorsprong op de hekkensluiter bedraagt slechts drie punten.