Nieuws

'Feyenoord overweegt gebruik te maken van FIFA-regel en komt uit bij Pyatov (37)'

'Feyenoord overweegt gebruik te maken van FIFA-regel en komt uit bij Pyatov (37)'

16-03-2022 18:30 Laatste update: 18:35

Andriy Pyatov (37) moet het keepersprobleem van Feyenoord gaan verhelpen. De Oekraïense sluitpost staat nu onder contract bij Shakhtar Donetsk, maar door de nieuwe FIFA-regel kan hij mogelijk toch tot het einde van het seizoen de selectie van Arne Slot versterken.

1908 schrijft dat de Rotterdammers interesse zouden hebben in Pyatov. Het zal volgens het platform echter geen makkelijke opgave worden om de ervaren sluitpost tot het eind van het seizoen vast te leggen, vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne en eventuele dienstplicht voor Pyatov. Justin Bijlow is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld door een voetblessure. De keeper van Shakhtar moet de Oranje-international komen vervangen.

Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne, heeft de FIFA besloten dat spelers uit dat land hun contract mogen inleveren en op zoek mogen gaan naar een nieuwe werkgever. Deze spelers kunnen hierdoor transfervrij vertrekken bij hun club. Ze hoeven in de zomer pas weer terug te keren naar Oekraïne, waardoor Feyenoord de mogelijkheid heeft om Pyatov aan te trekken.

Donderdagavond speelt Feyenoord in eigen huis de return tegen Partizan Belgrado. De Rotterdammers wisten het heenduel met 2-5 te winnen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ofir Marciano Bijlow vervangen in het Europese duel.