Nieuws

Justitie vervolgt Promes tóch voor poging tot moord

Justitie vervolgt Promes tóch voor poging tot moord

09-03-2022 18:03 Laatste update: 20:23

Het Openbaar Ministerie gaat Quincy Promes vervolgen voor poging tot moord. De advocaat van het slachtoffer, Yehudi Moszkowicz, spande een procedure aan nadat Promes eerder werd aangeklaagd voor poging tot doodslag: het slachtoffer van het steekincident was het niet eens met deze straf, en nu sluit de officier van justitie zich hier bij aan. 

Dat laat de advocaat weten aan RTL Boulevard. Op dinsdag werd al bekend dat het proces tegen de voetballer werd uitgesteld omdat het slachtoffer het niet eens was met de aanklacht. Aanvankelijk wilde het Openbaar Ministerie de oud-Ajacied vervolgen voor poging tot doodslag en subsidiair zware mishandeling. Moszkowicz spande een artikel 12-procedure aan, waarin hij eiste dat het gerechtshof de voetballer voor de zwaardere straf zou vervolgen. 

"Cliënt was daar toch wel verheugd over. Het is niet meer dan terecht dat het Openbaar Ministerie deze beslissing neemt. De zaak zal nu ook geen verdere vertraging oplopen", liet de advocaat van het slachtoffer weten. De advocaat van Promes, Gerard Spong, liet in een publicatie van Nieuwsuur al weten geen problemen te hebben met de zwaardere aanklacht. Spong is ervan overtuigd dat zijn cliënt wordt vrijgesproken. 

Op dinsdag werd al bekend dat de politie in het bezit was van telefoongesprekken van Promes, waarin hij het misdrijf opbiechtte aan enkele familieleden. De voetballer werd afgetapt.