Nieuws

'Ziyech keert wellicht alsnog terug bij nationale ploeg Marokko'

'Ziyech keert wellicht alsnog terug bij nationale ploeg Marokko'

07-03-2022 20:53

Hakim Ziyech liet een maand geleden weten niet meer terug te keren bij het Marokkaanse nationale team. Volgens het lokale AL Mountakhab is een terugkeer toch niet uitgesloten.

De sportkrant meldt dat zowel Ziyech als bondscoach Vahid Halilhodzic via een tussenpersoon heeft gesproken over een snelle terugkeer. Marokko strijdt aan het einde van deze maand eind om een WK-ticket. Voormalig international Houssine Kharja is initiatiefnemer van de poging om Ziyech terug te krijgen in het elftal.

De 39-jarige oud-middenvelder zocht allereerst contact met de Marokkaanse bond. Kharja kreeg toestemming van voorzitter Faouzi Lekjaa om te bekijken of Ziyech en Halilhodzic nog bij elkaar te brengen zijn. Kharja belde met zowel de middenvelder van Chelsea als de bondscoach en vroeg ze beiden om wat water bij de wijn te doen.

"Ik keer niet terug bij het nationale team, dat is mijn definitieve beslissing", aldus de ex-Ajacied op een maand geleden  tegenover ADSportsTV. "Het is voor mij duidelijk hoe zaken daar gaan. Ik focus me op wat ik doe en dat is nu mijn club. Ik vind het natuurlijk jammer, wie niet? Maar het is zijn beslissing en die moet ik respecteren. Maar als al het liegen erbij komt, is het voor mij duidelijk. Zoals ik al zei: ik keer niet terug bij het nationale team."