Nieuws

Vlaar krijgt afscheid van Alkmaarse publiek tijdens bekerduel: 'Doet me echt wat'

Vlaar krijgt afscheid van Alkmaarse publiek tijdens bekerduel: 'Doet me echt wat'

03-03-2022 19:52 Laatste update: 20:00

Ron Vlaar neemt donderdagavond officieel afscheid van het Alkmaarse publiek tijdens de bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax. 'Ron Beton' stopte een jaar geleden met voetballen en had niet meer op een officieel afscheid gerekend. 

Onder andere vanwege het coronavirus kwam er nooit een goed moment voor een afscheid. "Dat ik nu mijn afscheid krijg, doet me wel wat. Ik werd vorige week gebeld of ik ervoor open stond. Daar hoefde ik niet zolang over na te denken", meldt Vlaar bij ESPN

Vlaar ging ervan uit dat de kans zich niet meer zou voordoen en werd verrast door het belletje. "Ik dacht dat ik het boek had afgesloten, maar toen ik de vraag kreeg bleek dat toch niet zo. Nu kan ik het echt afsluiten. Ik wist dat de club het wilde, omdat ze dat eerder hadden gezegd. Maar de omstandigheden waren niet optimaal."

Vlaar was van 2004 tot 2006 en 2015 tot 2021 actief bij de Alkmaarders. Naast AZ speelde de verdediger bij Feyenoord en genoot hij een buitenlands avontuur bij Aston Villa. De 37-jarige oud-speler kwam daarnaast 32 keer uit voor het Nederlands elftal.