Nieuws

De Wit kijkt uit naar clash met voormalig werkgever: 'Deze winnen ze niet zomaar'

De Wit kijkt uit naar clash met voormalig werkgever: 'Deze winnen ze niet zomaar'

02-03-2022 21:09 Laatste update: 03-03-2022 16:32

Dani de Wit neemt het donderdag met AZ in de halve finale in de strijd om de beker op tegen zijn voormalige broodheer Ajax. De multifunctionele middenvelder benadrukt dat de ploeg van trainer Pascal Jansen ondanks de uitstekende vorm 'nog nergens' is.

Cijfermatig gezien beleeft De Wit zijn beste seizoen uit zijn loopbaan. Tot dusver scoorde hij acht keer en bereidde hij vijf doelpunten voor. Zijn rol onder Jansen is anders dan onder de vorige trainer die de scepter zwaaide bij AZ. "Voor mijn gevoel was ik onder Slot ook belangrijk, alleen was ik toen niet de man van de goals en assists", vertelt hij aan De Telegraaf. "Toen was het zwoegen en werken voor het team. Nu combineer ik die twee facetten."

De Wit is trots op de ongeslagen serie die AZ heeft neergezet: al achttien duels op rij werd niet meer verloren. "Er zaten aardige wedstrijden tussen, waarin we Ajax, PSV en Feyenoord hebben verslagen. Met vaak goed voetbal. Daar kunnen we als team trots op zijn. Alleen: we zijn nog nergens. We staan vierde in de competitie en hebben nog geen prijs gewonnen", vervolgt hij tegenover de krant.

De van origine aanvallende middenvelder verwacht niet dat Ajax denkt 'dat ze deze zomaar hebben gewonnen'. "Dat is een mooi compliment voor ons. Maar we moeten écht op ons best zijn tegen Ajax. We weten wat ze kunnen, dat hebben ze dit seizoen al vaak genoeg laten zien. Dit gaat een heel mooie derby worden", besluit hij.