Nieuws

Bruggink uitgesproken over AZ-strafschop: 'Dit is nou een voetbalslimme penalty'

Bruggink uitgesproken over AZ-strafschop: 'Dit is nou een voetbalslimme penalty'

27-02-2022 13:21 Laatste update: 15:54

AZ staat bij de rust met 2-0 voor tegen Feyenoord. De Rotterdammers hebben niets in te brengen tegen de aanvallende dadendrang van de thuisploeg. Arnold Bruggink bespreekt hoe de gastheren de grip op de wedstrijd vonden.

"Het is een superleuke wedstrijd", vertelt Bruggink aan ESPN. "In het begin was Feyenoord veel sterker en AZ kreeg er weinig grip op. Toen AZ de lange bal ging spelen op Pavlidis en De Wit kregen ze vrijwel direct een penalty."

De eerste strafschop kreeg AZ na een duwtje van Jorrit Hendrix. Op het eerste oog leek er weinig aan de hand. Bruggink is het daar niet mee eens. "Dit is nou echt een voetbalslimme penalty. Hij, Dani de Wit, weet dat dat contact er altijd gaat komen. Dit vind ik een terechte penalty. Als de scheidsrechter niet had gefloten, had de VAR ingegrepen."

Over de tweede strafschop is de analist minder uitgesproken. "Als hij niet fluit, gaat de VAR hier weer niet ingrijpen. Het duwtje is licht. Als je op snelheid bent en dan een licht duwtje krijgt, dan lig je." Vlak voor rust was AZ dicht bij een 3-0 voorsprong, maar De Wit bevond zich nipt in buitenspelpositie.