Nieuws

Janssen in afscheidsinterview: Hoofdtrainer bij FC Utrecht is de ultieme ambitie

Janssen in afscheidsinterview: "Hoofdtrainer bij FC Utrecht is de ultieme ambitie"

16-02-2022 17:04 Laatste update: 22:01

Willem Janssen heeft zijn aanstaande afscheid als profvoetballer toegelicht in gesprek met Voetbal International. De verdediger annex middenvelder heeft de ambitie om ooit als hoofdtrainer voor de groep te staan.

Dat Janssen op 35-jarige leeftijd op de bank terecht kwam bij FC Utrecht, had hij niet verwacht. "Dat was ook wel echt een moeilijke tijd. Niet dat je direct het bijltje erbij neergooit, natuurlijk niet", vertelt hij aan het weekblad. "Maar rondom de wedstrijden merkte ik dat het vuur er nog wel was. Of ik nu op de bank zat of niet."

Janssen had moeite zich te schikken in zijn reserverol toen langzamerhand duidelijk werd dat hij definitief voorbijgestreefd was in de pikorde bij de Domstedelingen. Toen hij het bestuur en de spelersgroep op de hoogte had gebracht van zijn beslissing om te stoppen, was hij opgelucht. "Het was fijn om het aan de mensen te vertellen."

De tot centrale verdediger omgeturnde middenvelder heeft in de loop der jaren al diverse trainersdiploma's behaald. "Ik heb altijd gezegd: Het trainersvak ligt het dichtst bij wat ik altijd gedaan heb. Hoofdtrainer bij FC Utrecht is de ultieme ambitie. De weg daarnaartoe is nog wel heel lang."