Mbappé beslist kraker in de laatste minuut, City laat niets heel van Sporting

15-02-2022 22:44 Laatste update: 16-02-2022 00:34

Real Madrid is dinsdagavond in de slotfase onderuitgegaan tegen Paris Saint Germain in de Champions League. De Franse thuisploeg had vrijwel het hele duel het overwicht en beloonde zichzelf in de laatste minuut met een doelpunt van Kylian Mbappé. In Portugal heeft Manchester City niets overgelaten van Sporting Portugal en staat het vrijwel zeker in de kwartfinale van het miljardenbal.

Paris Saint Germain - Real Madrid 1-0
Neymar begon op de bank bij de thuisploeg. PSG was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en ging op zoek naar de openingstreffer. Real Madrid wist in de eerste helft slechts één schot te lossen tegen de Parijzenaren. De laatste keer dat dit de Spaanse ploeg overkwam, was in 2014 tegen Borussia Dortmund. De Koninklijke wist vrijwel niets te creëren, terwijl thuisploeg PSG verreweg het meeste balbezit genoot en tot zes schoten kwam.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en was PSG de bovenliggende partij. Vijf minuten na de start van de tweede helft vuurde Kylian Mbappé op doel, maar bood doelman Thibaut Courtois knap redding op het venijnige schot van de Fransman. Benjamin Mendy kwam goed weg met een gele kaart na een forse overtreding op Danilo Pereira. Na een klein uur begon Neymar met warmlopen, die uiteindelijk op tijd van een blessure was hersteld.

Dertig minuten voor tijd maakte Daniel Carvajal een oliedomme overtreding op Mbappé en werd er gefloten voor een strafschop. Lionel Messi legde aan voor de penalty, maar Courtois onderscheidde zich nogmaals door het schot te pakken. De Belgische doelman stopte daarmee de laatste drie penalties die hij tegen kreeg. Twintig minuten voor tijd kwam Neymar in het veld voor Ángel Di María.

In de slotfase werd Eden Hazard nog het veld ingestuurd en verving hij Vinícius Júnior. Uiteindelijk wist Mbappé tóch nog de Madrilenen pijn te doen en bezorgde daarmee de thuisploeg de verdiende overwinning. Uitgerekend de Fransman sloeg toe in de laatste minuut, na een heerlijke assist van Neymar, waardoor Los Blancos in de tweede wedstrijd uit een ander vaatje zullen moeten tappen. De Madrilenen spelen het tweede duel met PSG op 9 maart.

Sporting Portugal - Manchester City 0-5
Manchester City heeft zich in de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal met anderhalf been voor de kwartfinale van de Champions League geplaatst. De Engelse koploper liet geen spaan heel van de Portugezen die zo goed als zeker afscheid kunnen nemen van het toernooi.

Na zes minuten wist Riyad Mahrez al het net te vinden. Aanvankelijk werd er buitenspel geconstateerd, maar na controle ging de treffer door. Nog geen tien minuten later schoot Bernardo Silva fantastisch binnen uit een hoekschop en verdubbelde City de voorsprong. Tien minuten voor rust deed Phil Foden ook een duit in het zakje: het Engelse talent tikte eenvoudig binnen na een mooie actie van Mahrez op de rechterflank. City wist zelfs voor de 0-4 te zorgen voordat het rustsignaal klonk: Silva maakte zijn tweede van de avond na goed aangeven van Raheem Sterling. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi dat de bezoekende ploeg na één helft met 0-4 leidt.

In de tweede helft schoot Sterling na een kwartier de Engelsen op een 0-5 voorsprong na een heerlijke knal in het dak van het doel. Na de 0-5 vond City het genoeg geweest en werd de voet van het pedaal gehaald. Sporting Portugal kreeg voetballes onder een luid fluitend thuispubliek en speelt de tweede wedstrijd eigenlijk alleen nog maar voor de statistieken. De return wordt gespeeld op 9 maart.