Nieuws

AZ bijna rond met werkvergunning Brugge-huurling: 'We verwachten een hoop van hem'

AZ bijna rond met werkvergunning Brugge-huurling: 'We verwachten een hoop van hem'

11-02-2022 22:23 Laatste update: 22:30

Kamal Sowah kan naar alle waarschijnlijk voor AZ debuteren in het duel met Go Ahead Eagles. De gehuurde recordaankoop van Club Brugge moet wachten op een werkvergunning, maar volgens AZ-trainer Pascal Jansen wordt alles op tijd geregeld. 

Dat meldt Jansen in gesprek met De Telegraaf. Sowah kwam vorig seizoen over van Leicester City voor ongeveer negen miljoen euro en wordt nu door Club Brugge gestald in Alkmaar. 

"Pin me er nog niet op vast, maar het ziet er goed uit. Ik kreeg goede berichten van onze juriste. Hij is een heel prettige en sociale jongen, met zijn 22 jaar natuurlijk nog een jonge gast", spreekt de oefenmeester van AZ. Jansen is benieuwd naar de kunsten van de jonge rechtsbuiten en complimenteert het volwassen spel van de 22-jarige Ghanees. "Hij is rustig aan de bal, maakt in de eindfase goede keuzes. Bovendien is hij watervlug. Ik denk dat hij voor ons echt een prima versterking is."

Sowah werd door Leicester City in 2018 uit de Ghanese academy Right to Dream naar Engeland gehaald. Sindsdien werd de rechtsbuiten verhuurd aan Oud-Heverlee Leuven en speelde hij bij Leicester in het O23-elftal. Sowah maakt het seizoen af in Alkmaar.