Reactie

Arnesen verdedigt Feyenoord-beleid: 'Ik denk dat dat ons goed gelukt is'

Arnesen verdedigt Feyenoord-beleid: 'Ik denk dat dat ons goed gelukt is'

08-02-2022 11:15 Laatste update: 11:54

Afgelopen winter moest Frank Arnesen met weinig geld het elftal van Feyenoord versterken. De technisch directeur haalde versterkingen op uit Zweden, de Verenigde Staten, Engeland en Rusland en daar is hij tevreden mee.

"Je moet creatief zijn, we moesten goed kijken waar de spelers zijn die we wilden hebben", zegt Arnesen tegen de NOS. "En dat zonder te veel geld te gebruiken, ik denk dat dat goed gelukt is. We scouten overal, waar ze goed zijn en goedkoop", verduidelijkt Arnesen Feyenoords technisch beleid.

Zo kwam de nummer drie uit de Eredivisie uit bij de Zweedse aanvaller Patrik Walemark. Jorrit Hendrix werd gehuurd van Spartak Moskou, Philippe Sandler kwam over van Manchester City en Cole Bassett wordt gehuurd door de Rotterdammers. Alleen voor Walemark betaalde Feyenoord een kleine transfersom.

Arnesen is er van overtuigd dat het huidige beleid zijn vruchten af zal werlepn. "Ik denk dat we heel veel goede spelers hebben, jonge interessante spelers, die nu al op heel hoog niveau zitten", zegt hij. "Ik denk dat wij in de toekomst heel veel interessante transfers kunnen maken."