Nieuws

Ten Hag hoopt dat viertal opstaat bij Manchester United en vraagt om wat geluk

Ten Hag hoopt dat viertal opstaat bij Manchester United en vraagt om wat geluk

11-11-2023 14:56

Erik ten Hag wil niet spreken over een gebrek aan leiderschap binnen zijn team. De oefenmeester van Manchester United hoopt dat een viertal binnen zijn selectie op gaat staan en vraagt zich af wat zijn ploeg moet doen om iets van geluk te ontvangen.

Na elf wedstrijden is United in de Premier League met achttien punten uit elf wedstrijd terug te vinden op plek acht, waar de ploeg in de Champions League met drie punten uit vier wedstrijden onderaan in de groep staat. Ten Hag wil niks weten over een gebrek aan leiderschap, waar Lisandro Martínez en Casemiro al enige tijd buitenspel staat. "Dan moeten andere spelers karakter tonen en de lege gaten opvullen. We hebben genoeg spelers met leiderschapskwaliteiten", stelt Ten Hag tijdens een persmoment. "Harry Maguire, Scott McTominay, Andre Onana en Bruno Fernandes natuurlijk. Dat zijn allemaal spelers met karakter die nu op moeten staan."

Doordeweeks ging United in een knotsgekke wedstrijd onderuit tegen FC Kopenhagen, waardoor er meer druk op de Engelse ploeg kwam te staan. "Het is een mentale kwestie. We maakten fouten in de laatste minuten, waardoor we het volledig weggaven. Het heeft niets met tactiek te maken. De spelers weten wat ze moeten doen in dat soort momenten", meent Ten Hag, die de dramatische start van het seizoen hoopt om te draaien. "We moeten onze rug rechten en dat kunnen we ook. Al helpen de blessures natuurlijk niet mee. Ik was blij met het spel in Kopenhagen tot aan de rode kaart. Het waren onze beste minuten van het seizoen. Daar moeten we op voortborduren. Ik wil niet te diep ingaan op de frustrerende momenten van die wedstrijd, maar ik vraag me wel af wat we moeten doen om wat geluk te krijgen."

Zaterdagmiddag neemt United het in eigen huis op tegen laagvlieger Luton Town, waar Tahith Chong in actie kan komen tegen zijn oude club.