Nieuws

Opmerkelijk: door geweld gestaakt duel Marseille - Lyon ingehaald mét publiek

Opmerkelijk: door geweld gestaakt duel Marseille - Lyon ingehaald mét publiek

09-11-2023 14:10 Laatste update: 14:10

Op 6 december zal de inhaalwedstrijd tussen Olympique Marseille en Olympique Lyonnais plaatsvinden in Marseille, en er zal publiek aanwezig zijn. Eerder had Lyon gevraagd om op neutraal terrein te spelen, vanwege onrust die plaatsvond eind vorige maand.

Op zondag 29 oktober werd de spelersbus van Lyon bij het Stade Vélodrome bekogeld met stenen. Als gevolg hiervan liep Lyon-trainer Fabio Grosso ernstige verwondingen aan zijn gezicht op en had hij twaalf hechtingen nodig. Ook de assistent-coach van Lyon, Raffaele Longo, raakte gewond door het incident. Vanwege deze gebeurtenis werd de wedstrijd uitgesteld.

Lyon had de Franse voetbalbond gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen naar neutraal terrein, maar daar is geen gehoor aan gegeven. De Ligue 1 ziet ondanks het verzoek onvoldoende redenen om het duel naar een ander stadion te verplaatsen. Hierdoor zal de inhaalwedstrijd 'gewoon' gespeeld worden in het Stade Vélodrom, mét supporters van beide partijen.

De club uit Lyon kent een slechte seizoenstart met veel tegenvallende resultaten. Het is hekkensluiter in Ligue 1 na tien gespeelde wedstrijden.