Nieuws

Wanneer is Pelé, één van de beste voetballers aller tijden, overleden?

Wanneer is Pelé, één van de beste voetballers aller tijden, overleden?

25 oktober - 12:00

Hij is één van de grootste voetballers die ooit heeft geleefd: Pelé. De legendarische spits scoorde de een na de andere goal voor Santos en het Braziliaanse nationale elftal en is al een tijdje niet meer onder ons, maar wanneer is hij eigenlijk overleden? VoetbalNieuws geeft je het antwoord.

Carrière Pelé

Edson Arantes do Nascimento, alias Pelé werd op 3 oktober 1940 geboren in Três Corações, Brazilië. Hij wordt wereldwijd beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden, samen met namen als Diego Maradona, Johan Cruijff en Lionel Messi. Pelé speelde bijna zijn gehele carrière voor Santos. Toch koos hij aan het einde van zijn loopbaan voor een Amerikaans avontuur. Van 1975 tot 1977 speelde hij voor de New York Cosmos.

Pelé kwam 92 keer uit voor a Seleção en daarin scoorde hij 77 goals. Hij speelde met het Braziliaanse elftal vier WK's en haalde daarin drie finales. Alle drie de keren wonnen de Brazilianen. Met zijn club won O Rei meerdere titels. Zo schreef hij zes Braziliaanse titels bij, twee Copa Libertadores, twee Wereldbekers en twee NASL Super Bowls. 

Sterfdatum Pelé

Op 29 december 2022 overleed de toen 82-jarige Pelé in het Albert Einstein-ziekenhuis in São Paulo. Eerder, in 2021, werd de Braziliaan al opgenomen voor een tumor in zijn dikke darm. Op 30 november 2022 werd hij opgenomen in het ziekenhuis en één week later overleed hij aan de gevolgen van darmkanker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!