Reactie

Bekerblamage komt hard aan bij Bayern: 'Er zijn 100 verklaringen, of gewoon geen'

Bekerblamage komt hard aan bij Bayern: 'Er zijn 100 verklaringen, of gewoon geen'

02-11-2023 11:42

Thomas Tuchel en Thomas Müller hebben vol afkeuring gereageerd op de uitschakeling van Bayern München in de DFB Pokal. De Duitse grootmacht verloor woensdagavond met 2-1 op bezoek bij derdedivisionist FC Saarbrücken. Een absolute blamage, zo onderkennen ook beide heren.

"Er zijn honderd verklaringen, of mogelijk geen", begint Tuchel na afloop op de persconferentie. "Het voelt vreemd. We creëerden voldoende kansen en halve kansen. Het is echt bitter. Wij kunnen het niet meer goedmaken. Wij zijn ronduit teleurgesteld. We waren vastberaden om naar Berlijn (de finale, red.) te gaan."

Müller was de man die Bayern na amper een kwartier op voorsprong zette. Een zorgeloze avond leek daardoor in het verschiet te liggen voor Der Rekordmeister, maar niets bleek minder waar. Saarbrücken scoorde in de blessuretijd van de eerste en de tweede en plaatst zich zodoende voor de achtste finales.

"We moeten Saarbrücken feliciteren met de overwinning en de strijd die ze hebben geleverd", aldus Müller. "We waren gewoon niet slim, vooral niet bij het eerste doelpunt dat we tegen kregen. Dan krijgen we in de extra tijd het tweede doelpunt tegen…" Hij verzet zijn blik meteen naar komende zaterdag, als Der Klassiker tegen Borussia Dortmund in de Bundesliga op het programma staat. "Er is nu niet veel om over na te denken, ook al is het een zware klap voor ons. Dit is absoluut niet wat wij nastreven."

Overigens moest Matthijs de Ligt in deze wedstrijd het veld geblesseerd verlaten. Het Duitse BILD meldde dat de Oranje-international waarschijnlijk met een binnenbandblessure kampt en dat daardoor de EK-kwalificatiewedstrijden met Ierland en Gibraltar van later deze maand op de tocht komen te staan.