Nieuws

Schmidt zwengelt keepersdiscussie zelf aan na blunder Mvogo: 'Geen garanties'

Schmidt zwengelt keepersdiscussie zelf aan na blunder Mvogo: 'Geen garanties'

06-02-2022 11:18 Laatste update: 15:14

Roger Schmidt heeft de discussie over wie de eerste doelman bij PSV is opnieuw aangezwengeld. De trainer heeft te doen met Yvon Mvogo, die opzichtig blunderde bij zijn terugkeer onder de lat bij de Eindhovenaren. De scheidende oefenmeester weigert het vertrouwen in de Zwitserse huurling van RB Leipzig uit te spreken.

Na afloop van het duel reageert Schmidt op de blunder van Mvogo, die de 1-2 van AZ inleidde. "Ik leef mee met Yvon. Hij deed het goed op de training en was zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd. Hij had niet veel te doen, maar helaas maakte hij een beslissende fout. Hij voelt zich natuurlijk heel slecht nu. Wij moeten hem steunen en hem vertrouwen geven", vertelt de Duitser op de persconferentie na afloop van het verloren thuisduel.

Of Mvogo tijdens de volgende wedstrijd van PSV opnieuw onder de lat staat, houdt Schmidt in het midden. "Dat kan ik niet garanderen. Onder de lat wissel je niet elke wedstrijd, maar spelers moeten leveren en hun kwaliteit tonen. Als je niet presteert op toplevel... " Mogelijk lonkt een snelle rentree voor Joël Drommel, die met meerdere fouten dit seizoen onder een vergrootglas ligt bij de Brabanders. "Op doel kunnen we ons niet te veel fouten veroorloven. Dat kost ons punten. Het is aan de spelers om te leveren, dan kunnen ze in het team blijven", besluit Schmidt.