Nieuws

El Ghazi neemt afstand van uitspraken op Mainz-site: 'Zijn niet door mij gemaakt'

El Ghazi neemt afstand van uitspraken op Mainz-site: 'Zijn niet door mij gemaakt'

01-11-2023 11:26

Een nieuwe wending rondom de uitspraken van Anwar El Ghazi. In een Instagrambericht spreekt de aanvaller de namens zijn persoon door Mainz gemaakte excuses tegen die eerder op de website werden geplaatst.

'Voor alle duidelijkheid: mijn verklaring op 27 oktober 2023 was mijn enige en laatste verklaring aan zowel FSV Mainz 05, als het publiek met betrekking tot de social media posts die ik de afgelopen weken heb gemaakt. Alle andere verklaringen, opmerkingen of verontschuldigingen voor het tegendeel die aan mij worden toegeschreven, zijn niet feitelijk correct en zijn niet door mij gemaakt of geautoriseerd,' was te lezen in de post.

Eerder werd El Ghazi nog uit de selectie geplaatst nadat hij openlijk zijn steun uitsprak aan de Palestijnen. De BBC meldde zelfs dat hij was ontslagen. Toch leek het allemaal weer koek en ei toen maandag naar buiten kwam dat de Nederlandse buitenspeler afstand deed van zijn uitspraken. Niets blijkt dus minder waar.

El Ghazi liet zelfs weten nog altijd hetzelfde in de zaak te staan. 'Ik heb geen spijt van mijn standpunt. Ik neem geen afstand van wat ik heb gezegd en ik sta, vandaag en altijd, tot mijn laatste adem, voor de mensheid en de onderdrukten. Ik ben geen verantwoordelijkheid verschuldigd aan welke staat dan ook. Ik geloof niet dat er mensen of staten zijn die niet ter verantwoordingen kunnen worden geroepen of boven de internationale wetgeving staan. Ik heb geen andere keuze dan standvastig te zijn voor gerechtigheid en te getuigen van de waarheid en ik zou dat ook doen als het tegen mij, mijn ouders, mijn familie en verwanten was.'

FSV Mainz 05 reageerde nog niet op het nieuwe bericht.