Nieuws

'Mainz 05 dreigt met contractontbinding: El Ghazi komt met eigen statement'

'Mainz 05 dreigt met contractontbinding: El Ghazi komt met eigen statement'

27-10-2023 16:51 Laatste update: 17:08

FSV Mainz 05 dreigde definitief afscheid te gaan nemen van de geschorste Anwar El Ghazi, mits de aanvaller zich zou verontschuldingen over zijn pro-Palestina post. Dat melden melden bronnen aan de BBC. El Ghazi werd eerder deze maand disciplinair geschorst, nadat hij pro-Palestijnse berichten had gedeeld.

In zijn eigen statement geeft El Ghazi aan te staan voor vrede en menselijkheid. "Ik veroordeel het moorden van alle onschuldige burgers in Palestina en Israël. Mijn medeleven gaat uit naar de onschuldige slachtoffers van dit conflict, ongeacht hun nationaliteit. Ik zet mij in voor een vreedzame en geïntegreerde regio in het Midden-Oosten", klinkt het op Instagram, waar El Ghazi duidelijkheid wil scheppen over de situatie. "Voor zover mijn eerdere uitspraken op sociale media verkeerd zijn begrepen, wil ik duidelijk maken dat ik voor vrede en menselijkheid voor iedereen sta."

Afgelopen donderdag zou Mainz hebben aan gegeven dat het verontschuldigen wil zien van El Ghazi en dat de aanvaller te horen kreeg dat anders zijn contract ontbonden zou worden, zo melden bronnen aan de BBC. Eind september maakte El Ghazi transfervrij de overstap naar Mainz, nadat hij PSV had verlaten. De aanvaller kwam slechts drie keer in actie voor de Bundesliga-club. Halverwege oktober werd El Ghazi uit de selectie gezet, nadat hij op sociale media pro-Palestijnse berichten had gedeeld.