Breaking news

'Ajax rond met Beuker als directeur voetbal, maar 'Kroes-scenario' dreigt'

'Ajax rond met Beuker als directeur voetbal, maar 'Kroes-scenario' dreigt'

23-10-2023 18:04 Laatste update: 18:07
1

Ajax heeft een akkoord bereikt met Marijn Beuker voor de functie van directeur voetbal. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De club moet echter van een opzegtermijn af zien te komen, waardoor er eenzelfde scenario als bij Alex Kroes lijkt te gaan komen.

"Dat is rond: hij wordt directeur voetbal", aldus Verweij over Beuker, die momenteel nog werkzaam is voor Queen's Park FC uit Schotland. "Hij heeft alleen net als Alex Kroes (de aanstaande algemeen directeur, red.) een opzegtermijn, dus daar wordt nog mee gestoeid. Ze willen het naar voren halen, want in deze situatie van Ajax willen ze het liefst dat hij onmiddellijk begint. Alleen hij heeft afspraken met zijn club in Schotland."

Verder wordt gemeld dat Klaas-Jan Huntelaar als technisch manager de rechterhand van Beuker moet worden. De oud-speler zit momenteel echter ziek thuis met een burn-out. "Daarvoor was Huntelaar in beeld, om dat onder begeleiding te doen", vervolgt Verweij. "Huntelaar en Kroes zouden bij de transfers betrokken gaan zijn, alleen een burn-out kan echt maanden duren." 

'Steijn droeg meerdere spelers aan'
In dezelfde podcast bespraken Verweij en Valentijn Driessen de aangedragen transfers van trainer Maurice Steijn die door de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat van tafel zouden zijn geveegd. Steijn zou onder meer de namen van Vangelis Pavlidis, Stefan de Vrij, Calvin Stengs, Noa Lang, Nicolás Tagliafico, Sergiño Dest en Anwar El-Ghazi hebben geopperd.

De veronderstelling dat Steijn akkoord ging met het feit dat Mislintat in zijn eentje over de aangetrokken spelers zou beslissen, klopt volgens Verweij niet. "Dat is pertinente onzin. Toen hij zijn sollicitatiegesprekken had, is er afgesproken dat ze in goed overleg spelers zouden halen. Op het trainingskamp voelde Steijn al nattigheid, want elke naam die hij heeft ingebracht, is door Mislintat van tafel geveegd."