Breaking news

RTL Z: Ajax bevestigt financieel tekort dat tot tientallen miljoenen kan oplopen

RTL Z: Ajax bevestigt financieel tekort dat tot tientallen miljoenen kan oplopen

19-10-2023 19:30 Laatste update: 21:32

Ajax gaat een groot financieel tekort tegemoet naarmate het seizoen vordert. Volgens RTL Z kan dat tekort tot in de tientallen miljoenen lopen en dat bevestigen de Amsterdammers zelf ook.

Volgens het financiële medium is de voornaamste reden voor het tekort het mislopen van Champions League-voetbal, wat normaal gesproken zo’n veertig miljoen euro in de kas brengt. Bekend is dat Ajax zijn begroting op Champions League-voetbal had gebaseerd en het tekort zal nu op een manier gedicht moeten worden.

Dat kan door het reduceren van tien procent van de banen, hetgeen wat al is doorgeschemerd over de plannen van Alex Kroes die directeur wordt in Amsterdam. Daarnaast kijkt Ajax ook naar de mogelijkheid om een kredietlijn te openen bij een financieringsmaatschappij.

Ondanks het begrotingstekort dreigt Ajax nog niet in de problemen te komen. De Amsterdammers hebben in de zomerse transferperiode goede zaken gedaan door de verkopen van Mohammed Kudus, Jurriën Timber en Edson Álvarez, waarmee er dik 120 miljoen euro werd verdiend. Aan nieuwe spelers werd overigens wel 108 miljoen euro uitgegeven.