Nieuws

Vitesse-verdediger: 'Hoe Giménez af te stoppen? Gewoon heel hard schoppen'

Vitesse-verdediger: 'Hoe Giménez af te stoppen? Gewoon heel hard schoppen'

19-10-2023 12:18
1

Nicolas Isimat-Mirin heeft een opmerkelijke manier gevonden om Feyenoord-spits Santiago Giménez af te stoppen. De centrumverdediger van Vitesse staat zaterdag tegenover de Mexicaan, die momenteel topscorer is van de Eredivisie. 'Gewoon heel hard schoppen', zegt de Fransman, gelukkig met een knipoog.

De statistieken van Giménez zijn bekend. De spits van Feyenoord wist in het huidige seizoen al twaalf keer te scoren in acht wedstrijden. Dat hij bezig is aan een sterk seizoen, is slechts een understatement.

Zodoende weet ook Isimat-Mirin dat hem in De Kuip een zware taak te wachten staat. Hoe moet Giménez worden afgestopt? "Gewoon heel hard schoppen", zegt hij in gesprek met De Gelderlander. "Nee, ik maak een grapje. Haha. We moeten gewoon alles geven. We zullen de beelden goed bestuderen en een strijdplan bedenken. Giménez schiet makkelijk. Met links en rechts, hè. Hij is sterk in het strafschopgebied. Snel. Dat wordt zaterdag hard werken voor ons, haha."

Feyenoord – Vitesse begint zaterdagavond om 21.00 uur en is live te volgen in het blog van VoetbalNieuws dat te zijner tijd online komt.