Nieuws

MLS geeft salarissen vrij: Messi grootverdiener, ook Nederlanders verdienen flink

MLS geeft salarissen vrij: Messi grootverdiener, ook Nederlanders verdienen flink

19-10-2023 11:55

De Players Association van de Major League Soccer heft de salarissen van alle spelers openbaar gemaakt. Bovenaan het lijstje staat niemand minder dan Lionel Messi, maar ook twee Nederlanders trotseren in de lijst.

In tegenstelling tot Europese normen is het in Amerika wel gebruikelijk dat de salarissen van spelers openbaar zijn. Na zijn komst naar de MLS zal niemand met verbazing kijken naar de nummer één positie die wordt bezet door Messi. De Argentijnse aanvaller strijkt enkel aan salaris omgerekend 19,4 miljoen euro op. Door zijn deals met Apple en Adidas loopt dat bedrag nog flink op.

Achter Messi is het de Italiaan Lorenzo Insigne die de tweede plaats bezet. De aanvaller heeft ook niet te klagen want Toronto FC betaalt hem jaarlijks 14,6 miljoen euro. Het gat naar nummer drie, Xherdan Shaqiri, is wel behoorlijk. De Zwitser strijkt 'slechts' 7,7 miljoen euro op. Maarten Paes (FC Dallas) en Nick Marsman (San Antonio) mogen ook niet klagen. Zij verdienen respectievelijk 320.000 euro en 557.000 euro.

De gehele lijst is hier terug te vinden.