Nieuws

Fortuna blij met versterking: 'Hij speelde in La Liga tegen alle topspitsen'

Fortuna blij met versterking: 'Hij speelde in La Liga tegen alle topspitsen'

03-02-2022 17:06

Sjoerd Ars van Fortuna Sittard denkt dat trainer Sjors Ultee de beschikking heeft over een 'Eredivisie-waardige' selectie. De bedrijvige technisch manager haalde in de winterse transferperiode vier spelers binnen.

Michael Verrips en Jordan Botaka werden eerder in januari gehaald, waarna op de slotdag van de winterse transfermarkt met Dimitrios Siovas en Charlison Benschop de laatste twee versterkingen werden binnen gehengeld. Ars spreekt tegenover Voetbal International van 'de meest hectische transperiode ooit' voor hem. "Al met al ben ik content met de spelers die we hebben kunnen halen", vertelt hij aan het weekblad.

Ars schroomde niet om een poging te wagen bij hoog aangeschreven spelers. "We hebben best lang ingespeeld op namen en profielen van de buitencategorie, spelers die normaal niet naar Fortuna komen (de naam van onder andere Mohamed Ihattaren viel in Sittard, red.). We hebben van alles geprobeerd, maar hebben gemerkt dat zulke jongens toch wel snel kijken naar de stand op de ranglijst."

Uiteindelijk kwam in de vorm van de 33-jarige clubloze verdediger Siovas de gewenste versterking in de 'buitencategorie'. "Die heeft vorig jaar nog 36 wedstrijden gespeeld in La Liga, tegen alle topspitsen." Ars is tevreden met de huidige spelersgroep. "Deze selectie is zeker Eredivisie-waardig", besluit de beleidsbepaler.