Nieuws

‘MLS-aanvaller die eerder op radar van AZ stond nu op verlanglijstje Ajax’

‘MLS-aanvaller die eerder op radar van AZ stond nu op verlanglijstje Ajax’

12-10-2023 19:14

Ajax zou interesse hebben in Alan Velasco, zo weet The Athletic naar buiten te brengen. Eerder zou de aanvaller van FC Dallas al eens op het verlanglijstje van AZ, dat het hardnekkige gerucht destijds zelf ontkrachte.

Het medium weet te melden dat Ajax nu interesse heeft in Velasco, maar dat Amsterdammers op dit moment ‘grotere problemen’ aan hun hoofd hebben. De 22-jarige aanvaller staat nu tot eind 2025 onder contract bij Dallas en wordt geschat op zo’n zeven miljoen euro. Velasco kan op beide flanken uit de voeten en is ook inzetbaar als aanvallende middenvelder.

Verlasco eerder op radar AZ

Tijdens de winterse transferperiode van 2022 werd de naam van Velasco veelvuldig aan AZ gelinkt. Toch kwam het nooit tot een transfer naar de Eredivisie en noemde directeur Max Huiberts het geruchten eigenhandig onzin.

In februari van dat jaar vertrok Velasco uiteindelijk voor ruim zes miljoen euro van Independiente naar Dallas. Sindsdien kwam de Argentijn tot twaalf doelpunten en zeven assists in 61 optredens voor de MLS-club.