Nieuws

'Leipzig moet vrezen voor vertrek aanvaller: Barça maakt werk van terugkeer Olmo'

'Leipzig moet vrezen voor vertrek aanvaller: Barça maakt werk van terugkeer Olmo'

11-10-2023 11:56

Dani Olmo zou terug kunnen keren bij FC Barcelona. Zo weet BILD namelijk dat de voormalig jeugdspeler van de Catalanen voor een vertrek bij RB Leipzig staat. De Spanjaard moet zo’n zestig miljoen gaan opleveren.

Na de recordomzet van bijna 250 miljoen euro van afgelopen zomer, hoeft RB Leipzig volgend jaar ‘slechts’ zestig miljoen euro aan spelersverkopen te verdienen. Een bedrag dat Olmo volgens BILD moet gaan opleveren. Afgelopen zomer verlengde Olmo zijn contract bij Leipzig tot medio 2027. In zijn vernieuwde contract zou een afkoopclausule zijn opgenomen, variërend tussen de zestig en 65 miljoen euro.

Mocht FC Barcelona daadwerkelijk werk gaan maken van de terugkeer van Olmo, zou het de laagst liggende optie in handen hebben. In 2007 kwam Olmo als jeugdspeler binnen bij FC Barcelona. De aanvaller doorliep de jeugdelftallen, maar schopte het nooit tot het eerste. In 2014 pikte Dinamo Zagreb de aanvaller op, waar hij zijn opmars in het voetbal maakte. In de winter van 2020 telde Leipzig 29 miljoen euro voor Olmo neer.

De inmiddels 32-voudig international is dit seizoen goed voor vijf doelpunten en één assist in vier wedstrijden.