Nieuws

'FIFA past regelgeving rondom stadions aan, WK in Saudi-Arabië steeds reëler'

'FIFA past regelgeving rondom stadions aan, WK in Saudi-Arabië steeds reëler'

10-10-2023 00:02 Laatste update: 00:04
1

De kans dat Saudi-Arabië in de toekomst een WK voetbal gaat organiseren, is weer een stukje groter geworden. De FIFA heeft namelijk haar regels voor de bouw van stadions aangepast, die op het lijf geschreven lijken van de oliestaat. Dat meldt The Guardian maandag.

Zo zouden, in tegenstelling tot het WK van 2030, in 2034 niet zeven, maar slechts vier reeds bestaande voetbalstadions moeten worden aangeboden. De Saudi's, die in 2027 de Aziatische variant van het EK organiseren, hebben precies dat aantal. De minimum capaciteit moet daarnaast 40.000 toeschouwers zijn.

Saoedi-Arabië heeft momenteel twee bestaande stadions in Riyadh, die gemoderniseerd kunnen worden, eentje in Jeddah en een in Dammam. Door de nieuwe regelgeving mag ook het laatste stadion, dat nog in aanbouw is, meegeteld worden.

"De nieuwe richtlijn houdt rekening met de significant langere tijd die het organiserende land heeft tot het toernooi", zo schrijft The Guardian. Voor een WK zijn in totaal veertien stadions verplicht, waaronder ook stadions met een capaciteit van 60.000 en 80.000 toeschouwers moeten zitten.