Nieuws

Waarom spelen Club Brugge en Fiorentina op woensdag in de Conference League?

Waarom spelen Club Brugge en Fiorentina op woensdag in de Conference League?

8 mei - 11:55 Laatste update: 12:04

Club Brugge en Fiorentina moeten samen gaan uitvechten wie de eerste finalist wordt van de Conference League. Echter spelen de beiden ploegen niet op de 'gewone' donderdagavond, maar op woensdagavond. Waarom is dat? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het gebeurd niet vaak dat de UEFA laat in de toernooien een wedstrijd op een andere datum inpland. Toch gebeurde het met Club Brugge - Fiorentina, want waar de donderdagavond de normale speelavond is voor de Conference League, vechten de beide ploegen het ditmaal uit op de woensdagavond. Tijdens het eerste duel waren Club Brugge en Fiorentina aan elkaar gewaagd en was er een doelpunt in de 91ste minuut nodig om het verschil tussen beiden te maken. M'Bala Nzola scoorde en zo reizen de Italianen met een voordeel af naar Brugge.

Waarom is Club Brugge - Fiorentina op woensdagavond?

Al ruim één maand voor Club Brugge zich plaatste voor de halve finale werd de mogelijke speeldatum van 9 mei uitgewist door de UEFA. Immers op de donderdag van 9 mei vindt in Brugge de Heilig Bloedprocessie plaats. Een religeuze viering die ook opgenomen is door de UNESCO op de werelderfgoedlijst. De UEFA had de speeldatum al half uitgewist, maar de stad Brugge zelf drong erop aan dat er niet op donderdag in België gevoetbald kon worden. De supporters van beiden ploegen zouden een grote reden hebben.

"Wij beseffen heel goed dat supporters die afreizen vanuit Italië voor de match hier graag eens een pintje drinken, zingen en hun groepsgevoel uiten", zegt Dirk De fauw, burgemeester van Brugge tegen het Belgische Sporza. "Maar dat mag absoluut niet samenvallen met de processie - een devoot moment waarop taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament worden afgebeeld/ Het was Club die de onderhandelingen voerde met de UEFA. Naar verluidt hadden zij veel begrip voor onze situatie. De onderlinge relatie is goed, alles gebeurde in overleg en we hebben nooit moeten dreigen met een absoluut verbod."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!