Nieuws

Twente deelt 41 stadionverboden uit na ongeregeldheden in duel met Hammarby

Twente deelt 41 stadionverboden uit na ongeregeldheden in duel met Hammarby

06-10-2023 13:33

FC Twente heeft twee maanden na het uit de hand gelopen duel met Hammarby 41 daders geïdentificeerd en een stadionverbod opgelegd. De club is echter nog niet klaar met het onderzoek dat nu al enige tijd loopt.

Het ging twee maanden geleden mis op De Grolsch Veste. In de tweede voorronde van de Conference League-kwalificatie ging een groep fans van Twente op de vuist met sponsors, familieleden en andere genodigden van de Zweedse club. De ME moest tussenbeide komen, maar het duurde nog lang voordat de rust wederkeerde in Enschede.

De politie heeft in de afgelopen weken honderd uur aan beeldmateriaal telkens opnieuw bekeken om de daders op beeld te krijgen. Algemeen directeur Paul van der Kraan meldt dat er al 41 mensen zijn geïdentificeerd. 'Hun dossiers worden overgedragen aan de KNVB ter beoordeling voor een landelijk stadionverbod', aldus Van der Kraan in de nieuwsbrief van FC Twente. 

De schade die is ontstaan tijdens de rellen en de bijbehorende boetes worden verhaald op de Twente-fans die voor de onrust zorgden. 'We sluiten niet uit dat er nog meer betrokkenen worden geïdentificeerd', besluit Van der Kraan.