Nieuws

'Zaakwaarnemer Akpom op de hoogte van gevoelige informatie over tweede Ajax bod'

'Zaakwaarnemer Akpom op de hoogte van gevoelige informatie over tweede Ajax bod'

02-10-2023 13:01 Laatste update: 16:30
1

Bij Middlesbrough zette men deze zomer de nodige vraagtekens omtrent de overstap van Chuba Akpom naar Ajax. De zaakwaarnemer van de aanvaller zou van tevoren beschikken over gevoelige informatie. Dat blijkt uit een stuk van de NRC.

In een uitgebreid stuk nam het NRC enkele zomertransfers onder de loep. Voor Akpom had Middlesbrough een onbekend bedrag in gedachten. RC Lens had interesse in de Championship-topscorer van vorig seizoen en bood enkele miljoen boven de vraagprijs. Desondanks werden er geen verdere stappen ondernomen. Uit het stuk van het NRC blijkt dat de zaakwaarnemer van Akpom, Emeka Obasi, hier grote invloed op had. Obasi zou volgens een hooggeplaatste bron binnen de club een beter bod op diens client ontvangen. 'Lukt dat, dan heeft hij recht op een percentage van de meeropbrengst, zo spreekt Middlesbrough met hem af. Vervolgens komt Obasi met Ajax', aldus het NRC.

Obasi zou adviseren het eerste bod van de Amsterdammers af te wijzen. De zaakwaarnemers zou namelijk weten dat er een tweede bod van Ajax zal volgen én hoe hoog deze zal zijn. '"Tot op de penny nauwkeurig", aldus de bron in kwestie'. Hoe Obasi aan deze gevoelige informatie kwam, is onduidelijk. Binnen de club zou men het vreemd vinden dat de zaakwaarnemer van Akpom over deze informatie beschikte. Het lopende onderzoek naar de vertrokken Ajax-directeur Sven Mislintat zal ook gaan kijken naar de transfer van Akpom.