Opstellingen

PSV zal angst voelen: CL-opponent Sevilla geeft galavoorstelling weg tegen Almería

PSV zal angst voelen: CL-opponent Sevilla geeft galavoorstelling weg tegen Almería

26-09-2023 21:00

PSV mag zijn borst nat maken voor het Champions League-duel met Sevilla. De Andalusiërs wonnen dinsdagavond met 5-1 van UD Almería met enkele schitterende goals.

Voorafgaand aan het duel bungelden Sevilla en Almería nog onderaan de ranglijst in de Spaanse competitie, maar de krachtsverschillen tussen beide ploegen werden in de eerste tien minuten al duidelijk gemaakt. Eerst was het Youssef En-Nesyri die raak kopte, waarna voormalig PSV-target Dodi Lukebakio op wonderschone wijze voor de 2-0 tekende. Nog voor rust werd de schade nog groter voor Almería. Suso krulde, wederom op prachtige wijze, raak voor Sevilla.

Na de thee werden de aspiraties voor de tweede helft meteen duidelijk. Erik Lamela slalomde in de zestien van Almería en zag de bal via een verdediger van de tegenpartij in het doel belanden. Via Luis Suarez, de speler die eenzelfde naam heeft als de Uruguayaan die we van FC Groningen en Ajax kennen, deed Almería wat terug vanaf de stip, maar het slotakkoord was voor Sevilla. De ingevallen Kike Salas maakte het feest compleet.

Komende dinsdag staat de Champions League-kraker tegen PSV op het programma, maar Sevilla werkt eerst nog een generale af. Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Barcelona.