Nieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Lang op tijd hersteld, wisselingen in defensie

Vermoedelijke opstelling PSV: Lang op tijd hersteld, wisselingen in defensie

20-09-2023 08:03

Volgens het Algemeen Dagblad verschijnt Noa Lang woensdagavond gewoon aan de aftrap bij PSV. De Eindhovenaren keren voor het eerst in vijf jaar weer terug in de Champions League. Om 21.00 uur staat de uitontmoeting met Arsenal op het programma. Ook Armel Bella-Kotchap lijkt zijn Europese debuut te gaan maken.

Lang viel afgelopen zaterdag nog geblesseerd uit in het competitieduel met NEC (4-0 winst). Na een tackle van Bart van Rooij, die overigens een benutte strafschop veroorzaakte, had de buitenspeler wat last van zijn hamstring. Peter Bosz besloot om Lang uit voorzorg te wisselen. Dinsdag trainde Lang mee in Londen, waar ogenschijnlijk werd besloten dat hij fit genoeg is om te spelen. Zoals de laatste weken te doen gebruikelijk start hij samen met Luuk de Jong en Johan Bakayoko in de voorhoede. De teruggekeerde publiekslieveling Hirving Lozano moet daardoor weer genoegen nemen met een plaats op de bank.

Op het middenveld lijkt ondertussen ook vastigheid te ontstaan, door Joey Veerman, Ismael Saibari en Jerdy Schouten daar de positioneren. Daarentegen is de defensie sinds de komst van de Duitser Bella-Kotchap wat opgeschud. Hij lijkt net als bij zijn debuut tegen NEC in het centrum te beginnen. Waar hij dat destijds nog deed samen met André Ramalho, is het nu aannemelijk dat Olivier Boscagli terugkeert. De Fransman werd afgelopen zaterdag nog aan de kant gehouden, om hem na een kleine kwetsuur fit te houden voor Arsenal-uit.

De Londenaren moeten het overigens stellen zonder aanvaller Gabriel Martinelli. Hij viel afgelopen weekend geblesseerd uit tijdens het uitduel met Everton.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Van Aanholt, Bella-Kotchap, Boscagli, Dest; Veerman, Saibari, Schouten; Lang, De Jong, Bakayoko.