Transfernieuws

'Barça heeft opties genoeg en ziet gewenste aanwinsten afkoopclausules opnemen'

'Barça heeft opties genoeg en ziet gewenste aanwinsten afkoopclausules opnemen'

12-09-2023 12:43

FC Barcelona mag nog altijd hopen op de komst van Bernardo Silva en Dani Olmo. Beide spelers worden begeerd door de Catalanen en zijn door clausules komend jaar op te halen, meldt Mundo Deportivo.

Barcelona heft al enige tijd interesse in Olmo en Silva. Beide spelers staan ook niet onwelwillend tegenover een stap naar Catalonië, maar het prijskaartje werkt niet in hun voordeel. Barça ziet financieel nog altijd in zwaar weer en kon daardoor niet de portemonnee trekken voor meerdere dure spelers. MD meldt dat Silva bij de ondertekening van zijn nieuwe contract voor Manchester City een clausule op heeft laten nemen met een waarde van zestig miljoen euro. Hierdoor zou de speler komend seizoen een overstap naar Catalonië kunnen maken.

Eenzelfde verhaal geldt voor Olmo. De middenvelder van RB Leizpig heeft bij zijn nieuwe contract eveneens een 'pro-Barça-clausule' op laten nemen. Hierdoor kan ook Olmo voor zestig miljoen euro vertrekken uit Duitsland en een gewenste overstap maken naar Barcelona. Naast de ploeg van Xavi Hernández zitten ook real Madrid en Manchester City achter de Spanjaard aan.