Nieuws

Union en Nieuwkoop doen weer goede zaken en winnen volgende Belgische topper

Union en Nieuwkoop doen weer goede zaken en winnen volgende Belgische topper

30-01-2022 17:55

Union Saint-Gillis heeft weer drie punten gepakt in de Belgische competitie. Anderlecht werd met 1-0 verslagen in een echte Brusselse derby.

Casper Nielsen zorgde in de elfde minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. Dat Union eerste staat is op zijn allerminst verrassend te noemen: de ploeg uit Sint-Gillis promoveerde vorig seizoen na 48 jaar weer naar het hoogste niveau. Nummer vier Anderlecht staat door de nederlaag op vijftien punten achterstand. De grote voorsprong van Union zegt echter niets over het landskampioenschap: in België wordt de competitie op een andere manier gespeeld door middel van twee halve competities.

Eerst spelen alle teams twee keer tegen elkaar. Daar komt een ranglijst uit die vervolgens wordt onderverdeeld in verschillende play-offs. De nummers één tot en met zes komen terecht in een dergelijke play-off. De punten die in de wedstrijden hiervoor zijn behaald, worden door tweeën gedeeld en naar boven afgerond. Mocht Union bijvoorbeeld de competitie afronden met 75 punten afsluiten, dan staat de ploeg op 38 punten aan het begin van de play-offs. De nummers één tot en met zes spelen daarna ieder twee keer tegen elkaar. De ploeg die aan het einde van deze ontmoetingen bovenaan staat, mag zichzelf landskampioen van België noemen.