Transfernieuws

Definitief: voormalig PSV-target Sánchez rondt transfer naar Turkije af

Definitief: voormalig PSV-target Sánchez rondt transfer naar Turkije af

04-09-2023 22:55 Laatste update: 22:55

Davinson Sánchez vertrekt definitief van Tottenham Hotspur naar Galatasaray. De Londense club meldt maandagavond dat er een akkoord is bereikt met de Turken. De Colombiaanse centrumverdediger was in de afgelopen transferperiode nog in beeld bij PSV.

De Eindhovenaren waren naar verluidt heel de zomer bezig met het aantrekken van Sánchez, maar dat lukte uiteindelijk niet. Nu heeft hij dus een transfer naar de Turkse landskampioen te pakken. PSV haalde met Armel Bella-Kotchap van Southampton alsnog hun gewenste mandekker binnen.

Zowel PSV als Galatasaray gaat de Champions League in. Cim Bom Bom is in poule A ingedeeld met Bayern München, Manchester United en FC Kopenhagen. Sánchez gaat in Istanbul de kleedkamer delen met onder meer Hakim Ziyech, zijn oud-teamgenoot bij Ajax. Beide heren stonden samen aan de aftrap van de Europa League-finale tegen Manchester United in 2017.

Galatasaray zou ongeveer tien à vijftien miljoen euro overmaken naar The Spurs. Sánchez tekent er een contract tot medio 2027.