Volgende tik voor FC Utrecht: Feyenoord wint met ruime cijfers in De Galgenwaard

03-09-2023 14:10 Laatste update: 14:13

Feyenoord heeft zondagmiddag met overtuigende cijfers gewonnen van FC Utrecht. Mede door twee goals van Santiago Gimenez werd het 1-5 in de Domstad, waar de crisis alleen maar groter en groter wordt.

Al na acht minuten spelen deelde Feyenoord de eerste klap uit aan Utrecht. Op aangeven van Calvin Stengs bracht Gimenez de bezoekers razendsnel op voorsprong. Tien minuten later werd de stand echter alweer gelijkgetrokken. Ryan Flamingo maakte vanuit een hoekschop de 1-1 en bracht de spanning weer helemaal terug in de Galgenwaard.

Nog voor rust stelde Feyenoord orde op zaken. Stengs schoot de Rotterdammers overtuigend weer op voorsprong en die voorsprong werd direct na rust uitgebouwd. Er was amper een minuut gespeeld in de tweede helft of Gimenez nam de 3-1 voor zijn rekening. FC Utrecht-doelman Vasilios Barkas zat helemaal mis bij een slap schot van de Mexicaan en dus leek de wedstrijd al vroeg gespeeld.

In de slotfase mocht Ayase Ueda invallen en de Japanse spits wist direct het net te vinden. Yankuba Minteh ontsnapte in blessuretijd nog aan de defensie van de Domstedelingen en bepaalde de eindstand op 1-5. Door de overwinning staat Feyenoord na vier duels op acht punten. FC Utrecht is nog altijd puntloos en staat op de zestiende plek in de Eredivisie.