Nieuws

Stewart gaat in op transferzomer: 'Zelf naar Brands gebeld om terug te komen'

Stewart gaat in op transferzomer: 'Zelf naar Brands gebeld om terug te komen'

03-09-2023 09:24 Laatste update: 10:08

Earnest Stewart is ingegaan op de transferzomer van PSV. De technisch directeur van de Eindhovenaren geeft aan tevreden te zijn met de transfers en gaat in op aanwinsten Hirving Lozano en Armel Bella-Kotchap.

Stewart geeft in gesprek met het Eindhovens Dagblad aan dat de club de gehele zomer heeft gewerkt met lijstjes. Onder andere de naam van Bella-Kotchap stond op de lijst voor centrale verdedigers, maar de Duitser leek lang op weg naar Bayern München. "Eerder deze zomer was hij onhaalbaar. Volstrekt onhaalbaar. Ik had toen al wel het idee dat hij naar ons wilde komen en daarom hebben we op de laatste transferdag doorgedrukt, hoewel ik wel toegeef dat we daarvoor met heel wat opties bezig zijn geweest", begint Stewart tegenover het ED.

Een andere naam op het lijstje was Aster Vranckx, maar volgens de technisch directeur mocht de Belg niet meer vertrekken bij VfL Wolfsburg. "We hebben een aantal gesprekken gevoerd over zijn situatie en uiteindelijk wilde zijn club hem toch niet kwijt. Op een gegeven moment hebben we de beslissing genomen om een andere inschatting te maken en de verdediging prioriteit te geven. Dit is dus aan het einde van de transferperiode ook niet meer aan de orde geweest."

Een speler die echter niet op het lijstje stond was Lozano. "Dat is wel een bijzonder verhaal. Zijn komst hebben we mede mogelijk kunnen maken omdat we in de Champions League spelen en we zien hem als een echte buitenkans. Hirving heeft op een gegeven moment zelf naar Marcel Brands gebeld en aangegeven dat hij heel graag terug wilde komen. Zo zie je dat voetbal ook vaak draait om relaties en netwerken."