Transfernieuws

Extra aanvallende impuls voor PSG: Frans international komt over uit Duitsland

Extra aanvallende impuls voor PSG: Frans international komt over uit Duitsland

02-09-2023 07:24 Laatste update: 07:25

Randal Kolo Muani heeft in de laatste uren van Deadline Day zijn transfer naar Paris Saint-Germain afgerond. De 24-jarige spits maakt voor een bedrag van tussen de 75 en 90 miljoen euro de overstap van Eintracht Frankfurt.

In Parijs, notabene zijn geboortestad, tekent de Frans international een contract tot medio 2028. PSG was na het vertrek van Lionel Messi en Neymar al langer op zoek naar nieuwe kwaliteitsinjecties in de aanval. Eerder werden onder meer Ousmane Dembélé, Marco Asensio en Gonçalo Ramos vastgelegd. Op het laatste moment wordt daar dus ook de naam van Kolo Muani aan toegevoegd.

De carrière van de aanvaller zit het laatste jaar enorm in de lift. Zo werd hij bijvoorbeeld in de zomer van 2022 pas door Frankfurt transfervrij overgenomen van FC Nantes. Hij speelde in totaal 50 officiële duels voor de Duitsers, voor wie hij 26 goals maakte en zeventien assists gaf. Die prestaties bleven ook bondscoach Didier Deschamps niet onopgemerkt. Kolo Muani mocht mee naar het WK in Qatar en maakte minuten in de finale tegen Argentinië. Velen zullen hem daarom kennen van zijn misser in de allerlaatste seconde, toen hij een volley op de voeten van doelman Emiliano Martínez joeg. Uiteindelijk verloor Frankrijk na strafschoppen.