Transfernieuws

Daar is de bevestiging: Eiting verlaat FC Volendam na ware transfersoap

Daar is de bevestiging: Eiting verlaat FC Volendam na ware transfersoap

1 september - 16:30 Laatste update: 16:52
1

Carel Eiting is speler van FC Twente. Na een slepende juridische strijd tussen Eiting en Volendam verlaat de middenvelder het vissersdorp. 

FC Twente maakt via de officiële kanalen bekend dat Eiting een contract tot 2026 tekent. De overstap van Eiting ging allesbehalve gemakkelijk: Twente meldde zich deze zomer met een bod van vier ton en dat werd door een beledigd Volendam naar de prullenbak verwezen. Volgens de Tukkers was er sprake van een clausule in het contract waardoor de speler voor een laag bedrag kon vertrekken, maar Volendam sprak dat tegen en besloot de optie voor een extra jaar in het contract van Eiting te lichten.

De middenvelder liet het er niet bij zitten en stapte naar de arbitragecommissie. Uiteindelijk werd Eiting na enkele weken in het gelijk gesteld en moest Volendam de speler laten gaan. "Afgelopen periode is het veel gegaan over een overgang van Carel naar FC Twente", stelt technisch directeur Arnold Bruggink op de clubsite van Twente. "We zijn blij dat er duidelijkheid is gekomen en we de transfer van Carel vandaag hebben kunnen afronden. Carel is een meer dan welkome versterking voor onze selectie."

Eiting laat zelf ook van zich horen op de clubsite. "Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen”, vertelt Carel Eiting. “Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd hier in het stadion." Eiting staat met Twente zondag uitgerekend tegenover FC Volendam, maar de Tukkers hebben al laten weten dat de middenvelder niet speelgerechtigd zal zijn voor het duel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s