Transfernieuws

Sparta zwaait talisman uit: 'Aanvaller gaat fors verdienen in Saudi-Arabië'

Sparta zwaait talisman uit: 'Aanvaller gaat fors verdienen in Saudi-Arabië'

31 augustus - 10:37 Laatste update: 11:03

Vito van Crooij gaat Sparta Rotterdam verlaten voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië. Dat meldt De Telegraaf. De aanvaller van de Rotterdammers ontbreekt in de wedstrijdselectie voor het duel met NEC van vrijdagavond en staat vrij om een transfer af te ronden.

Het is nog niet bekend om welke club het precies gaat, maar Sparta nam via de clubkanalen alvast afscheid. Vanaf donderdag traint Van Crooij ook niet meer mee met de selectie van trainer Jeroen Rijsdijk. De 27-jarige spelmaker had nog een contract tot medio 2024 op Het Kasteel, waardoor de club een mooie transfersom voor hem kan ontvangen. Volgens Transfermarkt ligt zijn geschatte marktwaarde momenteel rond de 2,2 miljoen euro.

Van Crooij werd in de zomer van 2021 door Sparta overgenomen van VVV-Venlo. Sindsdien kwam hij in totaal 78 keer in actie voor de club, waarin hij 21 keer scoorde en zeventien assists gaf. Vorig seizoen was hij één van de absolute uitblinkers in het team dat zich wist de plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s