Nieuws

Wie is Livano Comenencia, het PSV-talent dat door Juventus wordt weggekocht?

Wie is Livano Comenencia, het PSV-talent dat door Juventus wordt weggekocht?

30-08-2023 13:55

Livano Comenencia vertrekt zo goed als zeker vanuit de jeugdopleiding van PSV naar Juventus, zo melden alle toonaangevende Nederlandse media. De Eindhovenaren ontvangen een miljoenenbedrag aan de verdediger, maar wie is hij nou eigenlijk? VoetbalNieuws neemt Comenencia voor je onder de loep.

Achtergrond en carrière

De 19-jarige Livano Comenencia wordt op 3 februari 2004 geboren in Breda. Daar begint hij met voetballen bij de amateurclub TVC. Al snel wordt duidelijk dat het amateurniveau te laag is voor Comenencia en wordt hij in 2012 opgepikt door PSV. In Eindhoven doorloopt hij de jeugdopleiding en tekent hij in 2020 zijn eerste profcontract.

In het seizoen 2021/22 maakt Comenencia zijn eerste minuten voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Daar speelt hij in totaal zestig wedstrijden en komt één keer tot scoren, maar zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren blijft uit.

Perspectief bij PSV

Comenencia tekende zijn eerste profcontract bij PSV dus in 2020, maar in 2022 wordt deze verbintenis zelfs open gebroken. De talentvolle rechtsback wordt tot de zomer van 2025 vastgelegd en een grote toekomst voorspelt. Toch gaat alles wat minder snel dan verwacht. Comenencia maakte dan ook deel uit van de PSV-selectie in de voorbereidingen onder Ruud van Nistelrooij en Peter Bosz, maar dat zorgt er niet voor dat hij steevast mee mag blijven trainen met de hoofdmacht. 

Juventus ziet zijn potentieel

Waar PSV geen kansen geeft aan Comenencia, gaat Juventus dat naar verluidt wel doen. De Oude Dame heeft zelfs om en nabij de drie miljoen euro over om het doorlopende contract van de verdediger af te kopen.