Breaking news

'FC Utrecht ziet in Jans 'topkandidaat' als opvolger van ontslagen Silberbauer'

'FC Utrecht ziet in Jans 'topkandidaat' als opvolger van ontslagen Silberbauer'

29-08-2023 17:29 Laatste update: 17:48
1

FC Utrecht ziet Ron Jans als 'topkandidaat' om de ontslagen Michael Silberbauer op te volgen, meldt De Telegraaf. Naast de voormalig trainer van FC Twente worden ook die van Fred Rutten en Dick Schreuder genoemd.

Dinsdagochtend bracht Utrecht het nieuws over het razendsnelle ontslag van Silberbauer. De Deen moest het veld ruimen wegens tegenvallende resultaten, maar nu moeten de Domstedelingen door. Volgens de ochtendkrant doet de club dat idealiter met Jans.

Of Jans te paaien is voor een nieuwe klus als hoofdtrainer bij Utrecht, valt zeer te betwisten. De voormalig succestrainer van Twente gaf al meermaals aan van zijn sabbatical te willen genieten, maar is daarnaast ook erg duidelijk in zijn bewoording over toekomstig hoofdtrainerschap. De oefenmeester liet zondag bij Studio Voetbal nog los dat hij zeker nog niet definitief klaar is met het trainersvak.

Naast de naam van Jans worden ook die van Rutten en Schreuder genoemd, aldus De Telegraaf. Eerstgenoemde was vorig seizoen nog actief als assistent-trainer bij PSV, maar heeft die klus inmiddels alweer achter zich gelaten. Schreuder maakte onlangs de overstap van PEC Zwolle naar de Spaanse derde divisionist Castellon, maar werd al eerder genoemd in de Galgenwaard. Het kostenplaatje van 750.000 euro zou op dit moment alleen wel een sta-in-de-weg kunnen zijn.