Transfernieuws

'PSG dient bod van tachtig miljoen in bij Frankfurt voor Franse spits'

'PSG dient bod van tachtig miljoen in bij Frankfurt voor Franse spits'

27-08-2023 19:13

Paris Saint-Germain heeft een bod bij Eintracht Frankfurt ingediend voor Randal Kolo Muani. Dat melden diverse internationale media zondagavond. De spits kan zodoende terugkeren naar de stad waar hij als klein jongetje opgroeide.

Voetbal International schrijft dat het gaat om een bedrag van om en nabij de tachtig miljoen euro, exclusief eventuele bonussen. Kolo Muani wil naar verluidt graag een transfer maken, maar dwingt niets af bij de clubleiding.

De 24-jarige aanvaller groeide net als Kylian Mbappé op in Bondy, een voorstad van Parijs. Hij werd echter nooit opgemerkt door PSG. FC Nantes deed dat wel. Kolo Muani speelde van 2016 tot 2022 voor de groengelen, waarna hij een transfervrije overstap maakte naar de Bundesliga. Voor Frankfurt speelde hij tot dusver 49 wedstrijden, waarin hij 26 keer doel trof en zeventien assists gaf.

De meeste mensen zullen Kolo Muani wellicht kennen van zijn misser in de WK-finale tegen Argentinië. Vlak voor het einde van de verlenging dook de Fransman vogelvrij op voor doelman Emiliano Martínez, maar zijn volley belandde recht op diens rechtervoet. Uiteindelijk won Argentinië de finale na strafschoppen.