Transfernieuws

Fortuna Sittard haalt oude bekende terug naar de Eredivisie

Fortuna Sittard haalt oude bekende terug naar de Eredivisie

28-01-2022 16:19 Laatste update: 18:44

Jordan Botaka keert terug op de Nederlandse velden. Dat heeft Fortuna Sittard bekend gemaakt. De 28-jarige buitenspeler wordt voor het restant van het seizoen gehuurd van het AA Gent. 

De speler werd vorig seizoen verhuurd aan Charleroi, maar raakte daar uit de gratie. Zijn laatste officiële duel is van 17 november 2021. De Belg kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Ik ben blij om hier te zijn. Een frisse start, een nieuwe begin voor mezelf”, zegt hij.

De aanvaller speelde in het verleden voor Excelsior. In Kralingen kwam hij 37 optredens. Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard geeft aan dat de club al enige tijd op zoek was voor iemand op de flanken. “Met de snelheid en creativiteit van Jordan hebben we nu een extra wapen in huis gehaald. We hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring in diversie sterkte competities een meerwaarde gaat zijn voor ons.”

Botaka groeide op in Nederland. Zijn carrière speelde zich vooral af bij onze Zuiderburen. Do Congolees international speelde onder meer voor Anderlecht en Club Brugge.