Breaking news

AZ rekent af met stug Santa Coloma en moet SK Brann als laatste horde nemen

AZ rekent af met stug Santa Coloma en moet SK Brann als laatste horde nemen

17-08-2023 22:34 Laatste update: 23:41

Het ging niet heel de wedstrijd van een leien dakje, maar AZ heeft afgerekend met FC Santa Coloma. De stugge club uit Andorra werd in het AFAS Stadion met 2-0 verslagen.

Net als in Andorra had AZ toch aardig wat moeite met Santa Coloma. Het heenduel eindigde met pijn en moeite in een 0-1 overwinning en ook in de return ging het ondanks de vele gecreëerde kansen zeker niet soepel.

Met Ruben van Bommel in de basis begon AZ aan het duel tegen Santa Coloma. De negentienjarige telg van Mark van Bommel had aardig wat zelfvertrouwen opgedaan in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en mocht daarom ook donderdagavond weer aantreden. Dat betaalde zich uit. Vlak voor rust werd hij weggestoken door Vangelis Pavlidis en rondde op heerlijke wijze af met een stift.

Na rust was het eenrichtingsverkeer, maar kwam de club uit Andorra er ook nog sporadisch uit. Een kwartier voor tijd gooide AZ de wedstrijd in het slot. Mayckel Lakhdo snoepte de bal af van de ingevallen Djordje Mihailovic, die een week eerder nog goed was voor de enige treffer, en schoof binnen in een leeg doel.

Laatste horde: SK Brann

In de play-offs voor de Conference League treft AZ nu SK Brann. De Noren wisten af te rekenen met het Portugese FC Arouca. Het treffen met Brann betekent een snel weerzien voor nieuwe speler van AZ. David Moller Wolfe kwam eerder deze zomer over van de Noorse club.