Wedstrijdverslag

Nieuwkoop de morele winnaar: Union houdt Nederlands getint Club op gelijkspel

Nieuwkoop de morele winnaar: Union houdt Nederlands getint Club op gelijkspel

27-01-2022 22:44

Het duel tussen Club Brugge en Union Sint-Gillis heeft geen winnaar opgeleverd. In het Jan Breydelstadion stonden maar liefst vier Nederlanders aan de aftrap. Door het gelijke spel blijft het gat tussen koploper Union en Club Brugge negen punten. 

In het Belgische topaffiche werd uiteindelijk niet gescoord terwijl er zeker kansen waren op doelpunten. Bij de Bruggenaren stonden onder andere Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang in de basis. In de eerste minuut schoot Dost een lastige bal op doel die naast ging. Aan de kant van Union kreeg Deniz Undav twee goede kansen. Doelman Simon Mignolet wist echter beide inzetten te keren. Bart Nieuwkoop, de enige Nederlander aan de kant van Union, probeerde even later een bal binnen te glijden maar kwam net tekort. 

Club Brugge moest bijna op de blaren zitten na een fout van Stanley N'Soki. Hij liet de bal onder zijn voet doorglippen waardoor Dante Vanzeir één op één kwam te staan met Mignolet. Met een goede reflex wist de doelman echter het schot tegen te houden. 

Door het gelijke spel verandert er niks aan het onderlinge puntverschil tussen Union en Club Brugge. Union beleeft een 'Leicester-achtig' seizoen en promoveerde vorig seizoen naar de Jupiler Pro League. De club uit Sint-Gillis kan sindsdien het geluk niet op: na 24 wedstrijden staat de club stijf bovenaan met 54 punten, negen punten meer dan Club Brugge. Hierdoor kan Sint Gillis langzaam aan het landskampioenschap gaan denken.