Exclusive

Timber en Van de Ven debuteren in Engeland: 'Aan de bak, maar elke keer een feest'

Timber en Van de Ven debuteren in Engeland: 'Aan de bak, maar elke keer een feest'

15-08-2023 16:35

Afgelopen weekend maakten zowel Jurriën Timber als Micky van de Ven een mooi moment in hun leven mee. Het Nederlandse tweetal debuteerde voor respectievelijk Arsenal en Tottenham Hotspur in de Premier League. Jan Kromkamp, voormalig speler van Liverpool, weet als geen ander hoe het voelt om dit moment mee te maken, zo vertelt hij aan VoetbalNieuws in de podcast TITELSTRIJD.

Kromkamp maakte in de winter van 2006 de overstap van Villarreal naar Liverpool, waarna hij enkele dagen later op Anfield tegen Tottenham Hotspur zijn debuut maakte. Dat moment staat de voormalig verdediger nog maar al te goed bij.

"Engeland is een voetbalgek land. Qua beleving, stadion en supporters. Het is gewoon echt een genot om daar te mogen voetballen", begint Kromkamp in TITELSTRIJD. "Het is zo intens, de belevenis en Liverpool is één van de grootste clubs waar dan ook. Als je je eerste minuten hebt gemaakt, ben je kapot. In het toppunt van je fysieke kunnen speel je om de zoveel dagen een wedstrijd. Je moet flink aan de bak, maar het is elke keer weer een feest."

Qua zenuwen viel het in het geval van Kromkamp wel mee, blijkt. "Het is niet zo dat ik zenuwachtig was ofzo, ik genoot er wel van", besluit hij. Voor Timber eindigde zijn debuut in een deceptie. De voormalig Ajax-verdediger viel uit met een ogenschijnlijk ernstige blessure die hem wel eens maanden aan de kant kan houden.